De bijzondere Barcelona Chair werd in de vorige eeuw ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe. Een bijzondere stoel met een bijzonder karakter en een bijzondere vormgeving. Om deze vormgeving iets beter te begrijpen kijken we eens naar de details van de Barcelona Chair. Hoe zit deze stoel in elkaar? Welke materialen worden er gebruikt? Lees hier meer over de Barcelona Chair en de detaillering.

De details van de Barcelona Chair: de vorm

De vorm van de Barcelona Chair is een unieke en zeer innovatieve vorm. Zeker voor die tijd! De stoel is al tientallen jaren oud maar is nog steeds heel erg geliefd in hedendaagse interieurs. De vorm is geïnspireerd op de antieke vouwstoel, dit zie je goed terugkomen in de kruisvormen van het onderstel.

details-van-de-barcelona-chair

 Bron: iansmithblog

De details van de Barcelona Chair: het onderstel

Het onderstel ondersteunt de hele stoel, geeft de ruimte om de kussens te kunnen bevestigen en geeft de stoel een uniek karakter. De kruisvormen zijn uit één stuk gemaakt waardoor het design nog sterker wordt.

details-van-de-barcelona-chair

Bron: blogspot

De details van de Barcelona Chair: de materialen

Waar is de Barcelona Chair van gemaakt? Dat is ook zeker een belangrijk detail om te weten. Het onderstel is gemaakt van verchroomd RVS en de zitkussens zijn gemaakt van runderleder. Beide zeer duurzame en kwalitatieve materialen.

details-van-de-barcelona-chair

Bron: designerchairs24

De details van de Barcelona Chair: de kleuren

De Barcelona Chair komt voor in verschillende kleuren en afwerkingen. Donkerbruin, cognac kleur, zwart of wit maar ook in verschillende koeienhuiden. Een leuke variatie en opvaller in je interieur!